Online Escape Room Spelen met vrienden de ultieme Tips!

Ga je binnenkort een online escape room spelen met vrienden? Heb je onze online escape game geboekt voor een online bedrijfsuitje of voor de vrijdagmiddagborrel ? Wil je de ultieme tips? Na het lezen van onderstaand artikel wordt jij de held van de dag.

In ons vorige artikel hebben we uitgebreid stil gestaan waarom een online escape room spelen. Ben je inmiddels zo ver dat je er een gaat spelen?  Of heb je er wel eens gespeeld en was je na 4 uur nog niet klaar? Dan is dit de ultieme handleiding om een Online Escape Game te verslaan.

Uiteraard is een online escape room spelen met vrienden anders dan een fysieke escape room. Een ding is zeker een (online) escape room spelen ga je sowieso leuk vinden. 

Wil je nu echt een keer voor een top tijd gaan met je teamleden? Of de andere afdeling van je bedrijf of vrienden groep verslaan? Of je nu met 1 team speelt max 7 personen of met teams tegen elkaar gaat strijden. Escape als een pro!

1.Een goede voorbereiding scheelt het halve werk

Zorg dat je goed voorbereid en zorgeloos aan het spel begint. Niks is vervelender om het spel te moeten beginnen en niemand weet wat ie moet doen. De tijd tikt namelijk gewoon door en de Escape Room wacht op niemand.

*Een voordeel aan onze online escape games zijn ,zodra iedereen er klaar voor is begint het spel en dat heb je dus zelf in de hand.

Nog een voordeel is Indien je met meerdere teams speelt hoef je niet op het andere team te wachten, de escape tijden zijn te zien in ons scorebord nadat je het spel hebt uitgespeeld.

Om je toch goed op weg te helpen en zonder al teveel gedoe hieronder een korte samenvatting : 

  • De teamleider koopt de codes en verspreidt de unieke codes per persoon en zorgt voor de financiële afhandeling. 
  • Nu is het de noodzaak dat je een goede online communicatie tool opzet voor je teamleden zoals Skype, Teams, Jitsi whats app video bellen, voordat je aan het spel begint.  De keuze is aan jullie 
  • Log in met je unieke code 
  • Vul je Eigen naam in en verzin een goede Teamnaam
  • Kies je taal Engels of Nederlands
  • Check of je een goede internet verbinding hebt en of je beveiliging het toelaat het spel te spelen , de portal geeft dit aan middels een groen vinkje
  • Luister en kijk goed naar het instructie filmpje hoe het spel te spelen , snap je het niet helemaal kijk hem nog een keer. Vraag het eens aan iedereen of iedereen het heeft begrepen.
  • Sleep je zelf naar de wachtkamer wachtende op je teammaten. Indien iedereen in de wachtkamer zit kan het spel beginnen.
  • Deze instructies kan je nog eens nalezen in ons artikel digitale escape room

2. Gebruik een computer en /of een laptop 

Gebruik een computer om het spel te spelen en een laptop ernaast voor je online communicatie tool of andersom, dit om een ultieme spelervaring te hebben op 2 schermen en de beste manier om de klok te verslaan. Let op het spel is ( nog) niet te spelen op een iPad/tablet.

3. Communicatie is het sleutelwoord

Of je nu aanwijzingen zoekt en codes probeert te kraken, of een puzzel in het spel probeert op te lossen, het is belangrijk dat je als team goed blijft communiceren. Wanneer je iets vindt of denkt de oplossing te weten gooi het dan in de groep, als het antwoord op de puzzel of code niet goed is kan je iemand misschien wel in de goede richting sturen die dan  misschien wel het goede antwoord kan vinden. Schreeuw niet door elkaar heen, laat iemand uitpraten alvorens jij denkt wat gevonden te hebben. 

Mocht iemand wat vinden door er op te klikken is dit terug te zien in het interface van het spel. Dat wil zeggen er staat letterlijk wat player 1 heeft gedaan, mocht je dat ook gemist hebben vraag het gewoon aan je teammaat. Dit is een van de redenen waarom Digitale escape room zorgen voor een uniek leuk online bedrijfsuitje.

4. Gebruik Hints

hints geberuiken voor het spelen van een online escape room

Online Escape rooms zitten vol met puzzels,hangsloten en voorwerpen waar je op kan klikken. Het kan wel eens voorkomen dat je te lang over een puzzel doet of de code van het slot niet in de goede volgorde zet. Dat kan heel frusterend zijn en de klok loopt dan onnodig door. Onze escape spellen zijn niet aan een tijd verbonden, maar je wilt natuurlijk wel een super snelle tijd neer zetten. Vraag om een hint , er is een speciale hintknop in dit spel. Hier zit wel een tijdstraf van een paar minuten aan verbonden en iedereen moet akkoord gaan. Het helpt je verder en je houd de snelheid er in.Schaam je er niet voor en voorkom dat je een half uur blijft hangen bij een op te lossen code of puzzel.

5. Houd pen en papier bij de hand

Met een online escape room wordt je meegenomen in het verhaal dmv video’s, voorwerpen die je vind welke je nuttige informatie kan opleveren. Om puzzels op te lossen of codes te kraken ben je veelal met cijfers en letters bezig vergeet dit niet op te schrijven. Het kan je sneller op weg helpen naar het juiste antwoord.

6. kraak de code

In online escape rooms kom je veelal kasten en deuren tegen met digitale sloten, cijfers of lettercodes die je moet gaan oplossen. Je bent zo verzekerd dat je er een paar goed hebt in de reeks, maar je hebt ze niet allemaal goed en je komt maar niet verder in het spel. Voorkom hier ook dat je teveel tijd verliest. Probeer dan alle cijfers in het slot waarvan je niet zeker weet dat je die goed hebt ( 0-9), dit gaat je zeker tijd opleveren en maakt je de held van het moment.

digitale escape room

7. Neem de tijd voor het spelen van een online escape room met vrienden

Het belangrijkste is heb plezier met je collega’s, vrienden of familie met het spelen van een online escape room. Neem er de tijd voor, plan het niet in 1,5 uur voor je tenniswedstrijd, je bokstraining of een andere belangrijke afspraak. Niets is vervelender dan vroegtijdig het spel te verlaten, ook niet leuk voor de anderen. Het spel laat het overigens wel toe mocht er een noodgeval zijn. Log dan uit en je teamleden kunnen verder.

Nu je alle kennis in pacht hebt en klaar bent om een ​​online escape room aan te gaan met je teamleden, hoef je nog maar één ding te doen: Boek nu de Online escape Room De Crazy Doctor. Dus waar wacht je op?

Work Hard Escape Harder! #WHEH

online escape game

Leave a Reply